Nieuwsbrief
Facebook
Welkom op de website van toneelgezelschap
't Buurtschap

PRODUCTIE

Voorstellingen

Het kerstfeest van Scrooge

Door kinderen, VOOR kinderen: De opbrengst van de komende voorstellingen van "Scrooge" komen geheel ten goede aan '3FM Serious Request'. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Voor de vierde keer in haar bestaan speelde jeugdtheater 't Kinderspöl de voorstelling "Scrooge", met veel succes. De totale opbrengst was ruim 2400,00 euro, geheel voor het goede doel. De kinderen hebben het eigenhandig naar het glazen huis gebracht.

De oude Scrooge is een gierige vrek, die geen cent kan missen en iedereen afsnauwt die bij hem aanklopt voor hulp. Hij denkt maar aan één ding: Geld! Zelfs op kerstavond zit hij nog op zijn kantoor zijn geld te tellen. Maar onverwacht krijgt hij bezoek: eerst van zijn oude compagnon Marley, die eigenlijk al lang dood is… Vervolgens krijgt hij bezoek van drie geesten die hem laten zien hoe hij vroeger was, hoe hij nu is en hoe het met hem zal aflopen… En dat lijkt er ogenschijnlijk niet al te goed uit te zien…………

Via de knop 'media' vindt u een aantal foto's van voorgaande voorstellingen van 'Scrooge'.

Producties > Het kerstfeest van Scrooge